Четвер, 9 Травня, 2024

Атака дронів на Росію: під обстрілом опинилися нафтопереробні заводи та аеродром

У ЦЕНТРІ УВАГИ

У ніч на 27 квітня сталися масштабні атаки безпілотників на об’єкти в Росії, включаючи два нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. За даними Міністерства оборони РФ, було збито 66 дронів.

Цю інформацію поширили місцеві ЗМІ та Telegram-канали.

Міненерго України повідомило про удари по нафтопереробних заводах “Слов’янськ-ЕКО” та Ільському НПЗ, бітумному заводу, а також інших об’єктів. Деякі з них зазнали пожежі. Також стало відомо про загоряння військового аеродрому у станиці Кущевська Краснодарського краю.

Губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв заявив, що українські дрони намагалися атакувати НПЗ та інфраструктуру, але, за його словами, серйозних пошкоджень немає.

Тим часом Telegram-канал Astra, посилаючись на джерела, повідомив, що внаслідок атаки на військовий аеродром на Кубані пошкоджені літаки, проте кількість та ступінь пошкоджень наразі невідомі. Адміністрація Слов’янського району Краснодарського краю також підтвердила атаку на місцевий НПЗ, де, як стверджується, пошкоджено ректифікаційну колону. Усього було 9 атак на резервуарний парк.

Міністерство оборони РФ повідомило, що над територією Краснодарського краю було знищено 66 українських дронів, ще два безпілотники — над Кримським півостровом.

Українська влада та військові, як завжди, утримуються від коментарів щодо подій на території Росії.

Актуальні новини