Четвер, 9 Травня, 2024

Погані умови праці: Ілон Маск під вогнем критики через важкі травми та смертельні випадки на виробництві

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Ступінь травматизму на об’єктах SpaceX у 2023 році перевищував середні показники галузі, вказують звіти про безпеку, оприлюднені регулюючим органам США. Зокрема, на виробничо-пусковому комплексі SpaceX в Браунсвіллі, Техасі, зафіксовано 5,9 травми на 100 працівників, що перевищує показники 2022 року та середній показник у галузі космонавтики.

Високий рівень травматизму в компанії минулого року став об’єктом розслідування, в результаті якого було виявлено більше 600 травм серед співробітників, що призвели до серйозних наслідків, включаючи ампутації та смерть.

Експерти наголошують, що такий рівень травматизму може викликати занепокоєння серед клієнтів SpaceX, зокрема NASA, яка активно співпрацює з компанією. Дані за 2023 рік є найбільш повними наразі, наданими SpaceX, та показують збільшення кількості травмованих на об’єктах компанії.

У той же час, Ілон Маск, засновник SpaceX та генеральний директор Tesla, заявив про те, що акції його компанії Tesla більше не вважаються “гарячими” активами, проте експерти попереджають про можливе зупинення зростання продажів Tesla в цьому році.

Актуальні новини