Понеділок, 20 Травня, 2024

Китай готується вторгнутися на Тайвань до 2027 року

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Китай нарощує свій військовий і ядерний арсенал, і ці ознаки вказують на те, що він готовий вторгнутися на Тайвань до 2027 року.

Так вважає глава Індо-Тихоокеанського командування США адмірал Джон Акіліно, повідомляє Bloomberg.

За його словами, незважаючи на економічні проблеми Китаю, його офіційний оборонний бюджет за останні роки збільшився на 16% і склав понад 223 мільярди доларів.

Адмірал додав, що за три роки відтоді, як він прийняв командування, армія Китаю прийняла на озброєння додатково 400 винищувачів і понад 20 великих військових кораблів. Також Пекін з 2020 року подвоїв свій арсенал балістичних і крилатих ракет.

“Усе вказує на вказівку глави КНР Сі Цзіньпіна на зустрічі з армією бути готовими до вторгнення на Тайвань до 2027 року”, – сказав Акіліно.

Тим часом представник МЗС Китаю Лінь Цзянь заявив, що Тайвань є “внутрішньою справою Китаю”, і звинуватив Вашингтон у тому, що він “сіє розкол в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні”.

“Деякі люди в США намагалися роздмухати чутки про китайську загрозу, щоб посилити напруженість по всій протоці і спровокувати конфронтацію. Ми рішуче проти цього”, – заявив він.

Актуальні новини