Понеділок, 20 Травня, 2024

Британський військовий корабель збив ворожий дрон уперше з 1991 року

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Військовий корабель Великої Британії збив ударний дрон у Червоному морі, повідомляє Міністерство оборони країни. Це став першим випадком за кілька десятиліть, коли Королівський флот використав зброю проти повітряної цілі.

За словами міністра оборони Гранта Шеппса, безпілотник імовірно мав намір атакувати торгове судно, проте британський есмінець типу 45 HMS Diamond успішно знищив ціль.

Шеппс не вказав конкретно, хто стоїть за нападом, але зазначив, що єменські повстанці-хусити традиційно відзначають себе аналогічними атаками в Червоному морі. Вони регулярно беруть на себе відповідальність за подібні інциденти та погрожують атаками на всі кораблі, які направляються до Ізраїлю, незалежно від їхнього прапора.

За інформацією від Міністерства оборони Великої Британії, останній раз Королівський флот здійснював збивання повітряної цілі під час Першої війни в Перській затоці в 1991 році.

Корабель HMS Diamond був відправлений в регіон лише два тижні тому з метою підтримки міжнародних зусиль у забезпеченні безпеки на морі. Це рішення було прийняте після того, як комерційний корабель Unity Explorer, що перебував під прапором Багамських островів та власністю британської компанії, став об’єктом атаки хуситів, які отримують підтримку від Ірану.

Раніше хусити, стоячи на боці Ірану, захопили декілька кораблів, пов’язаних з Ізраїлем, у Червоному морі та протоці Баб-ель-Мандеб, через яку транспортується значна частина світового нафтового потоку.

Актуальні новини