Понеділок, 20 Травня, 2024

Запропонована допомога США допоможе Україні провести контрнаступ у 2025 році

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Україна готується до початку нового контрнаступу на позиції російських військових у 2025 році з метою утримання Кремля від отримання додаткових переваг. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

За словами Саллівана, він очікує успіху Росії на полі бою в найближчий період, незважаючи на новий пакет допомоги від США, що був схвалений минулого місяця. Він підкреслив, що неможливо миттєво змінити хід подій.

У той же час радник президента США повідомив, що завдяки новій допомозі Україна матиме змогу утримати лінію впродовж 2024 року і гарантувати свою здатність протистояти російській агресії. Він також додав, що Україна планує відновити контроль над територіями, що були втрачені внаслідок російської агресії.

Нагадаємо, що допомога Україні від Сполучених Штатів Америки, схвалена Конгресом, передбачається до кінця поточного року. Про це також повідомив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

«Зараз ми маємо достатньо ресурсів, щоб продовжувати забезпечувати Україну необхідним упродовж 2024 року», – підкреслив він.

Салліван також визнав, що процес схвалення додаткового фінансування для союзників США, зокрема для України, зайняв надто багато часу.

Актуальні новини