Понеділок, 20 Травня, 2024

Яке майбутнє в Україні свята Міжнародного жіночого дня 8 березня?

У ЦЕНТРІ УВАГИ

У 2024-й рік Україна увійшла з одним із небагатьох свят радянського часу, який поки що не скасували – Міжнародним жіночим днем 8 березня.

Він залишився державним святом – зокрема й вихідним днем, з тією лише поправкою, що на час війни всі святкові вихідні були скасовані.

Спроби “зачистити” 8-ме березня успіхом не увінчалися ще торік, коли нардепка від “Слуги народу” Марина Бардіна запропонувала перейменувати його на “Міжнародний день захисту прав жінок” і зробити робочим. Вона внесла в Раду відповідний законопроєкт.

Але опитування в “Дії”, яке відбулося тоді ж, показало, що майже 62% користувачів сервісу проти того, щоб скасовувати вихідний 8 березня.

Тож спроби скасувати свято поки що припинилися. Але влада хоче змінити його зміст –  не рекомендується вітати жінок компліментами, а натомість потрібно нагадувати про їхні громадянські права.

Але, судячи з усього, українці мало прислухаються до цих рекомендацій. За минулу добу запит “з 8 березня” та його варіації став найпопулярнішим у Google з України.

Актуальні новини