Понеділок, 20 Травня, 2024

Виявлено мережу в Індії, яка направляла громадян країни до Росії для участі у війні

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Четверо осіб затримані за шахрайство з індійськими молодими людьми, яких виводили на військову службу на боці Росії проти України.

В березні Центральне бюро розслідувань (ЦБР) повідомило, що близько 35 індійських громадян стали жертвами цього обману. Мережа торговців людьми приваблювала молодих людей до Росії за обіцянкою вигідної роботи або місць у вишах.

Затримані особи включають перекладача, фахівця з візових питань і бронювання квитків, а також двох осіб, які вважаються “головними вербувальниками” у штатах Керала і Тамілнад.

Розслідування щодо інших звинувачених, що входять до цієї міжнародної мережі торговців людьми, триває, заявили представники індійських органів правопорядку.

За даними слідства, зловмисники розшукували потенційних рекрутів в кількох штатах через соцмережі та місцевих рекрутерів, обіцяючи “високооплачувану роботу в Росії”. Після прибуття до Росії молодих людей направляли на військову підготовку, а потім, проти їх волі, вони потрапляли на передову.

Сім’ї двох індійських громадян, які загинули в Україні, розповіли, що вони вирушили до Росії, розраховуючи працювати в армії як “помічники”.

Інші країни Південної Азії також застерегли своїх громадян після розголосу про численні випадки вербування до російської армії.

У середу Шрі-Ланка заявила, що “кілька” її військових ветеранів були залучені на російсько-український фронт обіцянкою “солідної зарплати”, громадянства та інших пільг, проте жодне з цього не було надано.

Актуальні новини