Понеділок, 20 Травня, 2024

Тримати контакт важливо: яка мета розмов Зеленського з Орбаном

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Президент України Володимир Зеленський здійснив довгу телефонну розмову з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, який раніше висловлював критичні зауваження щодо України. Під час цієї розмови голова української держави запросив угорського колегу на майбутній Саміт миру, запланований у Швейцарії.

Максим Джигун, представник комунікаційної агенції Good Politics, пояснив важливість підтримки зв’язків з Угорщиною для України. Попри напружені відносини, ця країна є ключовою у контексті європейської та атлантичної інтеграції.

“Відсторонюватися від країн з негативним ставленням до нас не раціонально. Ми повинні працювати з проблемними країнами, оскільки без їх підтримки наша інтеграція до ЄС чи НАТО буде ускладненою”, – підкреслив Джигун.

Телефонна розмова між Зеленським і Орбаном, ймовірно, має зв’язок з візитом лідера Китаю до Угорщини. Увага Китаю до України робить важливим підтримку зв’язків через Угорщину.

“Ми повинні скористатися можливістю співпраці з Угорщиною, яка має тісні стосунки з Китаєм”, – додав Джигун.

Насамкінець, спікер висловив надію на участь Угорщини на Саміті миру, що може позитивно вплинути на імідж України та спонукати інші країни до участі.

“Україна повинна консолідувати країни, які не завжди підтримують її, але їхня присутність на подібних заходах важлива для нашої міжнародної ролі”, – заключив Джигун.

Актуальні новини