Понеділок, 20 Травня, 2024

Схвалення США таємної передачі Ізраїлю бомб і винищувачів на мільярди доларів

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Останнім часом адміністрація президента США Джо Байдена ухвалила рішення санкціонувати передачу Ізраїлю бомб і винищувачів на значну суму грошей.

Це відбулося навіть попри занепокоєння у Вашингтоні щодо можливого військового наступу Ізраїлю на півдні Сектора Газа, що може поставити під загрозу життя сотень тисяч палестинських мирних мешканців.

До пакету озброєнь, який США передали армії Ізраїлю, входять 1800 бомб MK84 і 500 бомб MK82.

Представник Білого дому заявив: “Ми продовжуємо підтримувати право Ізраїлю на самооборону”.

Офіційні особи США та Ізраїлю повідомили, що у Рафасі залишаються чотири батальйони ХАМАС. Байден висловив погляд, що будь-яке вторгнення в місто вздовж кордону Сектора Гази з Єгиптом перетне для нього “червону лінію”.

На минулому тижні Держдепартамент санкціонував передачу Ізраїлю 25 винищувачів F-35A і двигунів на суму приблизно 2,5 мільярда доларів.

7 жовтня 2023 року бойовики ХАМАС масштабно атакували Ізраїль з Сектору Газа, у перші дні атаки були вбиті 1200 осіб.

У відповідь на це, Армія оборони Ізраїлю розпочала наземну військову операцію проти ХАМАС, що триває досі.

У місті Доха розпочалися переговори про припинення вогню. Адміністрація президента США Джо Байдена закликала до негайного припинення вогню в регіоні.

25 березня Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію про припинення вогню в Секторі Гази до завершення Рамадану, однак Ізраїль відмовився припиняти наступ на ХАМАС.

Актуальні новини