Понеділок, 20 Травня, 2024

Понад 14 мільйонів жителів України потребують гуманітарної допомоги, заявляє ООН

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Понад 14,6 мільйонів жителів України, що становить близько 40% населення країни, потребують гуманітарної допомоги, повідомила директорка з питань операцій Управління ООН з координації гуманітарних питань, Едем Восорну. Вона висловила ці дані під час засідання Ради безпеки ООН щодо України.

Восорну також висловила вдячність донорам, які надали $541 мільйон на гуманітарну допомогу, що дозволило забезпечити допомогою 3 мільйони людей упродовж перших двох місяців 2024 року. Проте вона підкреслила, що це становить лише 17% від необхідних $3,1 мільярда для задоволення гуманітарних потреб та реагування відповідно до плану ООН на 2024 рік.

У цьому контексті вона закликала міжнародну спільноту додатково підтримати гуманітарні операції в Україні та зробити все можливе для підтримки народу України. За даними Управління Верховного комісара ООН з прав людини, з 24 лютого 2022 року внаслідок війни загинули понад 10,8 тисяч цивільних осіб, а понад 20,5 тисяч отримали поранення. Однак ООН зауважує, що фактичні цифри можуть бути більшими.

Актуальні новини