Понеділок, 20 Травня, 2024

Південна Корея планує створити нове міністерство для збільшення народжуваності

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Південна Корея збирається створити нове міністерство для вирішення проблеми рекордно низького рівня народжуваності в країні, який в 2023 році склав лише 0,72 дитини на жінку, що далеко нижче необхідного показника 2,1 для підтримки чисельності населення. Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль оголосив про створення нового міністерства для розв’язання цієї проблеми. Низький рівень народжуваності, який є найнижчим у світі, вказує на те, що в майбутньому країна стикається з високою кількістю людей похилого віку.

Уряд виділив фінансування, серед іншого, на субсидії, послуги няні та підтримку допоміжної репродукції.

“Я закликаю парламент до співпраці з урядом у перегляді організації для створення Міністерства протидії низькій народжуваності”, – сказав президент у прямому зверненні до нації.

Рівень народжуваності в Південній Кореї у минулому році знизився до рекордно низького рівня, про що свідчать офіційні дані, незважаючи на те, що країна витратила мільярди доларів на заохочення жінок народжувати більше дітей та підтримку стабільності населення.

Південна Корея має одну з найвищих тривалостей життя та найнижчий рівень народжуваності, що створює серйозні демографічні проблеми.

За попередніми даними статистичного управління Кореї в лютому, коефіцієнт народжуваності в Південній Кореї – кількість дітей, яких жінка повинна народити протягом свого життя – склав 0,72 в 2023 році, майже на вісім відсотків менше, ніж у 2022 році. За оцінками експертів, це набагато менше необхідних 2,1 дітей для підтримки поточного населення у 51 мільйон, яке при таких темпах скоротиться майже вдвічі до 2100 року.

Актуальні новини