Понеділок, 20 Травня, 2024

Олександр Лукашенко готується до війни

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Президент Білорусі, Олександр Лукашенко, наголосив на необхідності підготовки до можливої війни. У своїй промові глава держави зазначив, що Білорусь не становить загрози нікому, оскільки білорусам не потрібні чужі землі, проте країна повинна бути готовою до будь-якого сценарію.

Білорусь не хоче воювати, але необхідна підготовка та озброєння військових підрозділів цієї країни проводиться в посиленому режимі. Про це під час поїздки в Гродно заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

“Нікому не вірте, що ми хочемо воювати. Ми готуємося до війни, я про це говорю відверто. “Хочеш миру — готуйся до війни” — не я це придумав. Це дуже правильно сказано”, — заявив Лукашенко.

За його словами, у країні триває необхідна підготовка відповідних підрозділів, у війська постачають різні види озброєнь і техніки.

“Адже ми зараз теж копаємо землю, як і вони, зовсім поруч із кордоном. Тільки цілі у нас абсолютно різні. Там риють окопи, траншеї проти танків та іншого, збільшують витрати на ударні озброєння. А ми тут дві третини бюджету регіону спрямовуємо на соціальну сферу. Ми хочемо побудувати своє мирне майбутнє. Ми налаштовані тільки на творення”, — сказав Лукашенко.

Політик також зазначив, що Білорусь нікому нічим не загрожує.

“Нам не треба комусь погрожувати. Ми не хочемо чужої землі. Нам цю дай бог обробити”, — акцентував Лукашенко.

Актуальні новини