Четвер, 9 Травня, 2024

Німеччина відновить співпрацю зі скандальною агенцією ООН у справах палестинців

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Федеральний уряд Німеччини виражає намір відновити допомогу Близькосхідному агентству ООН у справах палестинських біженців UNRWA, незважаючи на підозри, які виникли щодо деяких його співробітників у зв’язку з нападом ХАМАС на Ізраїль.

Згідно з інформацією від Welt, Міністерства розвитку та закордонних справ Німеччини вітають звіт, складений під керівництвом колишнього міністра закордонних справ Франції Катрін Колонни, і виражають готовність негайно реалізувати його рекомендації.

“На цьому фоні та відповідно до цих реформ федеральний уряд найближчим часом підтримає співпрацю з UNRWA в Газі”, – зазначено в офіційному заявленні.

Німеччина таким чином приєднається до країн, які вже відновили свою підтримку UNRWA, зокрема Австралії, Канади, Швеції та Японії. При цьому обидва німецькі міністерства заявили, що вони будуть активно співпрацювати з іншими міжнародними партнерами для виділення додаткових коштів на цю мету.

У звіті, який був опублікований у Нью-Йорку, незалежні експерти дійшли висновку, що UNRWA вживло ряд ефективних механізмів для забезпечення дотримання принципу нейтралітету.

Ще додамо, що розслідування було розпочато після звинувачень у причетності деяких співробітників UNRWA до нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, внаслідок якого загинули понад 1200 осіб.

Раніше США, Британія, Канада, Австралія, Фінляндія та Італія оголосили про призупинення фінансування UNRWA, проте Європейський союз висловив підтримку агентству.

Актуальні новини