Четвер, 9 Травня, 2024

Німеччина більше не хоче приймати біженців з України

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Німецькі округи більше не хочуть приймати українських біженців, пише видання Die Welt.

“Інтеграція всіх людей більше неможлива”, – кажуть представники окружних муніципалітетів, вимагаючи від Берліна та ЄС вжиття заходів щодо боротьби з високим рівнем міграції.

Серед цих вимог – зупинка припливу біженців з України.

“Деякі райони і муніципалітети охоплені легальною і нелегальною міграцією. Інтеграція всіх людей більше неможлива. Проблем стає все більше і більше”, – сказав президент Німецької асоціації округів (DLT) Райнхард Загер.

Тому округи більше не хочуть приймати біженців з України.

“За всієї важливості солідарності з Україною ми ставимо питання, чи потрібно приїжджати до нас такій кількості людей з країни, атакованої Росією”, – заявив Загер, який представляє партію ХДС. За його словами, тільки в Баден-Вюртемберзі проживає вдвічі більше українських біженців, ніж у всій Франції.

Замість цього він запропонував створювати “захищене від погоди житло на безпечному заході України”. “Можливо, Польща також була б готова прийняти більше українських біженців, якби отримала підтримку з боку ЄС”, – додав Загер.

Він визнає при цьому, що кількість прохачів притулку з України знижується, але “реальної зміни тенденції” не передбачається.

Актуальні новини