Четвер, 9 Травня, 2024

Міністерство закордонних справ Російської Федерації визнало потенційну ядерну зброю НАТО в Польщі законними цілями

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Міністерство закордонних справ Російської Федерації обвинувачує Польщу у “дуже небезпечній грі” з розглядом можливості розміщення ядерної зброї США на її території.

Президент Польщі, Анджей Дуда, запросив прем’єр-міністра Дональда Туска на переговори щодо можливості розміщення ядерного озброєння країн НАТО в Польщі, підкресливши готовність країни до такого розвитку подій.

Заступник міністра закордонних справ РФ, Сергій Рябков, назвав такі дискусії “провокаційними” та попередив про можливу ескалацію напруги у разі подальшого розгортання цих розмов.

“Якщо буде подальша ескалація, як можна зрозуміти з цих дискусій, ця гра з ядерною зброєю може призвести до наступного витоку напруги. Взагалі ця гра дуже небезпечна, її наслідки можуть бути непередбачуваними”, – сказав він.

Минулого року Росія повідомила про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі з метою “стримування Заходу”.

У той же час речниця Міністерства закордонних справ Росії, Марія Захарова, заявила, що будь-які ядерні ракети США в Польщі можуть стати “мішенями” в разі війни між Росією і НАТО.

“Легко уявити, якщо американська ядерна зброя з’явиться на території Польщі, то відповідні об’єкти негайно потраплять у список законних цілей для знищення у разі прямого військового конфлікту з НАТО”, – сказала вона.

Актуальні новини