Четвер, 9 Травня, 2024

Китай надає пріоритет інформаційній складовій у воєнних стратегіях

У ЦЕНТРІ УВАГИ

На церемонії в Пекіні, що відбулася в п’ятницю, голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін заявив про важливість приділення пріоритету розвитку збройних сил у контексті сучасної епохи. Його заява свідчить про стратегічний перелом у воєнних стратегіях країни, де інформаційна складова визнається ключовою для майбутнього успіху.

Під час масштабної реорганізації збройних сил у жовтні 2023 року звільнили колишнього главу оборонного відомства Лі Шанфу, потім у грудні з парламенту звільнили дев’ятьох старших офіцерів, тепер розформовано Сили стратегічної підтримки, створені 2015 року для підвищення кваліфікації Китаю у сфері космічних, кібернетичних, політичних та електронних війн і “інформатизованих конфліктів”.

Натомість Пекін створив нові Сили інформаційної підтримки армії, які відповідатимуть за ведення гібридних війн. Командувачем нового військового підрозділу призначили генерала Бі І, а політичним комісаром – генерала Лі Вея.

Сі зазначив, що нове крило армії надаватиме незамінну підтримку в координації та використанні мереж інформаційних систем, сприяючи перемозі Китаю в сучасних війнах.

Актуальні новини