Четвер, 9 Травня, 2024

Кровава краса: бренд Oriflame продовжує діяти на російському ринку

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Польські журналісти розкрили, що продукція косметичного бренду Oriflame, виготовлена в їх країні, незаконно потрапляє на російський ринок. За їхніми відомостями, росіяни можуть придбати продукцію Oriflame через Інтернет за рублі та отримати її через поштові служби РФ. Також продукція доступна в офлайн-магазинах та партнерських точках продажу, яких налічується понад 2 тисячі в Росії та Донецькій Народній Республіці.

Журналісти зауважили, що наявність продукції Oriflame в Росії, виготовленої в країнах Євросоюзу, таких як Польща, Швеція та Ірландія, порушує законодавство ЄС. У зв’язку з цим в Україні поширюється кампанія бойкоту міжнародних брендів, які продовжують підтримувати економіку Росії, країни-агресора в українському конфлікті.

Нещодавно Алмаз Кудабек, командир батальйону “Туран” з Інтернаціонального легіону, розпочав цю кампанію. Також національне агентство з питань запобігання корупції запровадило проєкт “Міжнародні спонсори війни”, в який включаються компанії та особи, які підтримують бізнес-відносини з РФ в період війни в Україні. Наразі в цьому реєстрі вже зареєстровано понад 50 компаній.

Нагадаємо, що після вторгнення РФ в Україну понад 1000 іноземних компаній оголосили про вихід з російського ринку. Однак, згідно з даними Єльського університету, лише третина перевірених корпорацій повністю розірвали відносини з РФ.

Актуальні новини