Понеділок, 20 Травня, 2024

Хабарі від Києва йшли на боротьбу з Кремлем, пояснив Гантер Байден

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Гантер Байден перебував у раді директорів української енергетичної компанії Burisma, за що щорічно отримував $1 млн, щоб “допомагати боротьбі” Заходу з Кремлем. З таким твердженням виступив сам син американського президента під час дачі свідчень палаті представників конгресу США в рамках справи щодо імпічменту, повідомляє The Washington Times.

Республіканці звинувачують Хантера в тому, що він наживався на імені батька і торгував його впливом. Але син глави Білого дому наполягає, що 2014 року експрезидент Польщі Олександр Кваснєвський, який також входив до ради директорів Burisma, переконав його, що він, Гантер, є “борцем за свободу або, принаймні, символом свободи”.

За словами Гантера, колишній польський політик повідав йому, що Заходу необхідно “протистояти” Путіну і сприяти “демократичним поривам” України. А компанія Burisma нібито являла собою ні багато ні мало “оплот проти російської агресії”.

Такі свідчення виглядають вельми сумнівно. Адже навіть представники Держдепартаменту на той час нарікали, що присутність Байдена-молодшого у складі Burisma створювала “велику незручність для всіх американських чиновників, які просувають програму боротьби з корупцією в Україні”, підкреслює The Washington Times.

Актуальні новини