Понеділок, 20 Травня, 2024

Білорусь оголосила про проведення ядерних навчань паралельно з Росією

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Держсекретар Ради національної безпеки і оборони Білорусії заявив про проведення країною ядерних навчань, які будуть синхронізовані з аналогічними навчаннями Росії. Це сталося після того, як Росія оголосила про намір провести навчання з тактичної ядерної зброї у відповідь на загрози від Заходу щодо можливого втручання в конфлікт з Україною.

Він сказав, що Мінськ “проведе перевірку армії із залученням засобів, здатних застосовувати тактичні ядерні боєприпаси”.

І ця перевірка буде “синхронізована” з Росією.

Минулого року РФ розмістила в Білорусі свою тактичну ядерну зброю.

Нагадаємо, вчора РФ оголосила, що у відповідь на західні заяви про можливість введення військ в Україну та ударів по території РФ вона проведе навчання з тактичної ядерної зброї.

А також пригрозила ударами по території Заходу.

Раптову перевірку засобів-носіїв нестратегічної ядерної зброї вже розпочато за розпорядженням Олександра Лукашенка, повідомляє Міноборони РБ.

Задіяні ескадрилья штурмовиків Су-25, ОТРК “Іскандер-М”, ракетні комплекси “Полонез-М”.

Планується перевірити “весь комплекс заходів від планування, підготовки та застосування ударів тактичними ядерними боєприпасами”. Аж до завантаження спецбоєприпасів на літаки.

Авіацію перемістили на запасний аеродром. За інформацією моніторингового пабліка “Білоруський Гаюн”, сьогодні щонайменше 2 штурмовики Су-25 здійснили переліт з аеродрому базування (“Ліда”) на аеродром “Мачулищі”.

Заплановано виведення підрозділів, озброєних комплексами “Іскандер-М” і “Полонез-М”, у позиційні райони.

Звучить припущення, що навчання відбудуться на полігонах “Осиповицький” і “Німан”.

Актуальні новини