Понеділок, 20 Травня, 2024

Аналоги дорогих екзотичних продуктів, які можна знайти за доступною ціною

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Українцям рекомендують замінювати дорогі екзотичні продукти, що часто рекомендуються для здорового харчування, на більш доступні аналоги. Наприклад, лікар-дієтолог порадив використовувати гречку замість кіноа, наголошуючи, що регулярне вживання гречки може служити профілактикою онкологічних захворювань та сприяти зниженню ваги. Хоча кіноа містить більше заліза, гречка вважається достатньо корисною для здорового раціону.

У контексті вибору риби для харчування, лосось може бути замінений на доступні аналоги, такі як нерка, кета або кижуч, які ростуть в дикій природі. Ці види риби також містять багато жирних кислот омега-3, корисних для шкіри, волосся, серцево-судинної системи та кісток.

Щодо екзотичних ягід, таких як годжі та асаї, та насіння чіа, їх можна замінити більш доступними аналогами. Наприклад, насіння чіа можна замінити на насіння льону, а годжі – на журавлину чи шипшину, які також мають корисні властивості.

Щодо вибору олій, замість дорогих оливкових олій можна використовувати соняшникову олію. Дієтологи рекомендують чергувати ці види олій для забезпечення балансованого харчування і економії коштів.

Актуальні новини