Четвер, 9 Травня, 2024

Американські спецслужби: Путін не віддав прямого наказу щодо вбивства Навального

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Російський диктатор Володимир Путін, ймовірно, не віддавав наказу про вбивство опозиційного лідера Олексія Навального, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела в американських спецслужбах.

Хоча ці нові дані не знімають відповідальність з Путіна за смерть Навального, вони показують, що ймовірно, він не давав прямого доручення щодо його вбивства. За словами джерел у розвідувальному співтоваристві, деякі європейські спецслужби також були інформовані про цей висновок, хоча деякі є скептичними.

У той же час союзники Навального наполягають на тому, що його смерть була організована Кремлем. Оцінка американської розвідки викликала сумніви у деяких аналітиків і політичних експертів, які вважають, що Путін особисто зацікавлений у долі опозиціонера.

Зазначається, що оцінка американських спецслужб ґрунтується на різних джерелах, включаючи секретні розвідувальні дані та аналіз публічних фактів, проте точні обставини смерті Навального можуть залишитися невідомими.

Помітно, що смерть Навального стала кульмінацією довготривалої кампанії Кремля проти будь-яких альтернатив Путіну в політичному просторі Росії.

Представники російської влади відмовилися коментувати цю інформацію, а родичі Навального заявили про природну смерть лідера опозиції, хоча обставини його загибелі можуть залишитися неясними.

Наразі немає конкретних даних щодо можливих альтернативних версій смерті Навального.

Актуальні новини